Aurora-in memoriam

Lieve Aurora. Mijn Mups, neusjeswasser, kattenkindje, opperkat…

Dit verhaal gaat over jou.

In 2000 woonde ik net samen met Diana in de wijk de Heeg in Maastricht. We  waren net ingetrokken in het appartement met Plato en Speedy toen ik getipt werd over een nestje kittens in een afbraak wijk in Kerkrade.

Zonder aarzeling heb ik de bus en trein genomen om te gaan kijken. Diana drukte me op het hart om toch geen mee te nemen… We hadden immers al twee katten.

Op de bewuste plek aangekomen zag ik je liggen tussen je broertjes en zusjes. Een van je aanverwanten was helaas al overleden. Ik kon het niet over mijn hart krijgen en heb jou uitgekozen. Jij had het toen het hardste nodig. Met jou in mijn tshirt gevouwen ben ik onder afkeurende blik van je moeder naar de dierenarts in Kerkrade gelopen. De vraag: of je het zou halen. Ja, met de goede zorg zou dat lukken vertelde hij.

De keuze was gemaakt en bij een dierenspeciaalzaak in Kerkrade kocht ik speciale melk en gaf ik je de eerste voeding. De eerste van velen… Want eten kon je goed J Om de paar uur kreeg je een spuitje melk. Ja, ook ’s nacht!

Toen ik met je in Maastricht uit de bus stapte stond Diana te wachten. Geen gesputter, helemaal niks. Ze was verkocht!

 

Overal waar wij heengingen was jij er bij. Ook dan moest je voedingen hebben natuurlijk. Zo reisden we rond met jou in een doos en de melk in de tas J

Ik kan me nog goed herinneren dat je onder een kast was gekropen… We hebben alles afgezocht. We waren radeloos… En toen opende ik de la…

Plato werd je allerbeste vriend. En jij… hebt nooit gesnapt dat je een kat was. Ook je broertjes en zussen niet. Die waren immers ook opgehaald en goed terecht gekomen. Veel te vroeg. Maar het kon niet anders. Daarom ben jij altijd speciaal geweest. Jarenlang sabbelde je op mijn armen. Met ons wassen ben je nooit gestopt.

Toen kwam Yelena eraan en verhuisden we enkele keren. We hebben je nooit bij haar weg gehouden. Elke avond mochten jullie even bij haar bedje en soms zelfs even erin. Jullie respecteerden haar en ze respecteerde jullie.

Toen we naar Heerlen verhuisden verloor je je beste vriend Plato helaas…

Vanaf dat moment sliepen jij en Speedy elke nacht bij ons in bed. Een ongelukje gebeurde wel eens maar ach…

Speedy werd ziek in 2010 en overleed. Op dit moment begon jij ook last te krijgen van je gebit. In 2011 werd je tandenloos en kon je weer goed eten. Vervolgens kwam Sanne bij ons wonen. Sanne was erg druk maar je accepteerde het. Helaas kreeg je toen al last van je hart. HCM… de aanvallen waren hevig en de dierenarts dacht dat je spoedig zou overlijden… Dat is al ruim 4 jaar geleden! En je bent er nu nog…

Vervolgens kwam Gucci bij ons wonen en ook dit ging goed. Jullie lagen vaak samen op mijn stoel zodat ik geen plaats meer had J

Onyx was 6 maanden bij ons voor ze stierf aan kanker. Op de laatste avond heb jij haar helemaal gewassen.

Je gezondheid was iets beter maar toen ging het weer fout… De verstopping was opgelost met een klysma gelukkig… en wij hebben weken met een kat op vuilniszakken geslapen J Je moet er iets voor over hebben en jij kon er niks aan doen.

Twix kwam bij ons wonen… een moeilijk geval. De enige waar Twix bang voor was is een boze Aurora J Jij was de baas als je dat liet merken. Nu nog lopen de andere katten in een boog om je heen om je de ruimte te geven. Opperkat…

Toen kreeg je last van je nieren… het leek acuut te zijn. Kaliumgebrek, bloedarmoede en alles bij elkaar… Maar… je overleefde weer!

We stapten volledig over op KVV. Dat was je redding! Je kwam bij en was weer vol levenslust.

Toen kwam de grote niesziekte uitbraak. Door je verstopte neus wilde je niet eten… met pijn en moeite heb je de 40,5 koorts overleefd.

Vervolgens kwamen er 5 katten bij… Luna, beauty en later Curly, Didi en Selena. Jij… accepteerde het allemaal. Jij bent nooit een moeilijke geweest.

Tijdenlang heb je geen medicatie nodig gehad. Maar vrij recent waren de HCM aanvallen terug.

Nu lig je achter me op de stoel. Geen levenslust meer…

We hebben 16 ½ jaar samen een mooi leven gehad. En nu is het op. Je kunt niet meer en dat respecteren wij. Jij mag geen pijn lijden.

Lieve Mups, Opperkat, Aurora. Mijn neusjeswasser…

Vanavond om 2115 ga je naar je vrienden Plato , Speedy en Onyx. Maar kom alstjeblieft nog af en toe spoken J

Aurora
Aurora

Norwegian Forest cats